Vikinglotto

Lotto er et spill som står særlig sterkt hos oss nordmenn, og er et spill vi vil anta at de fleste av våre lesere enten har spilt selv eller i hvert fall hørt om. Grunnen til at slike lotterier er såpass populære er nok fordi at samtidig som premiene her skyhøye, så er det også svært enkelt for hvem som helst å «delta». Dette er nok også årsaken til at det finnes mange ulike varianter av lotto, som for eksempel Vikinglotto – som vi nordmenn først ble introdusert til tilbake i 1993.

Vikinglotto fungerer i stor grad på samme måte som vanlig lotto, men med flere baller i spill og spillere fra en rekke ulike nordiske land, så betyr det både større gevinster, men også mindre sannsynlighet for å vinne. Med andre ord passer spillet utmerket for deg som ikke synes en førstepremie på «bare» noen millioner frister, men som virkelig vil dra hjem storgevinsten.

Slik spiller du Vikinglotto

Vikinglotto tilbys, på lik linje med vanlig lotto og Eurojackpot, av Norsk Tipping. Følgelig kan du ikke spille det hos noen andre casinoer, med mindre du holder til i et av de andre deltagende landene til lotteriet. På en måte er dette positivt, siden det ikke vil utløse noen skatt på gevinsten din ettersom spillet leveres gjennom Norsk Tipping. Regelen er nemlig slik at alle enkeltgevinster på over 10 000 kroner skal beskattes med 22%, med unntak av lotterier (og andre typer spill) som leveres av Norsk Tipping.

Vikinglotto er for øvrig et spill med 48 baller, der jobben din er å sette opp lottorekker bestående av seks tall. Når trekningen gjøres så vil en spillvert trekke ut baller av en roterende tombola, og jobben din er å forutse nøyaktig hvilke seks baller som trekkes ut. Den teoretiske sjansen for å gjøre det er 1:50 millioner, altså er sjansen ti ganger så liten sammenlignet med vanlig lotto, men dobbelt så stor som for Eurojackpot.

Verdt å nevne er at Vikinglotto også har en ekstrapott som heter «Lykketallspotten». Dette er et spesielt spill som kun er tilgjengelig for nordmenn, og ofte vil denne potten krype opp mot 100 millioner kroner. Målet her er å tippe hvilket tall som er det første som trekkes ut av tombolaen, og hvis du har seks rette i tillegg til lykketallet, så kan du bokstavelig talt le hele veien til banken.

Pris for å spille Vikinglotto

En kupong på Vikinglotto består av 1-10 rekker, og rekkeprisen er på lave 5 kroner. Det betyr at du kan spille for så lite som 5 kroner for hver trekning, eller levere en full kupong som koster 50 kroner. Du kan naturligvis levere så mange kuponger du vil, og vi trenger kanskje ikke nevne at vinnersjansene øker for hver ekstra rekke du leverer. Til sammenligning så koster hver rekke i Eurojackpot 25 kroner, og man er nødt til å levere minst to rekker, så Vikinglotto kan være et godt alternativ dersom man kun ønsker å spille for noen få kroner hver eneste uke.

Trekning av Vikinglotto

Mens vanlig lotto trekkes på lørdager, og Eurojackpot på fredagskvelder, så har Vikinglotto de seneste årene hatt fast trekning på onsdager. Med andre ord kan man delta i de ulike lotteriene og ha trekninger hele 3 av 7 dager i uken. Det er NRK som er ansvarlige for å vise trekningen på TV, og den foregår på kanalen NRK2. Innleveringsfristen for å spille Vikinglotto er klokken 18:00 samme dag som trekningen, men selve trekningen gjøres ikke før klokken 21:10.

Du er ikke nødt til å følge med på trekningen for å vinne, og du trenger heller ikke sjekke resultatene i etterkant for å vinne. Du vil få beskjed i Norsk Tipping-appen eller på SMS (hvis du ha aktivert gevinstvarsel) dersom du vinner, og så kan du også være sikker på at dersom du vinner førstepremien i Vikinglotto, så kommer du helt sikkert til å få en telefon fra Hamar.

Deltagende land i Vikinglotto

Vikinglotto ble introdusert til norske spillere helt tilbake i 1993, og under oppstarten var det kun de skandinaviske landene som fikk lov til å delta i lotteriet. Henholdsvis Danmark, Sverige, Finland og Island ble de norske «konkurrentene» allerede fra første dag. I de seneste år har flere land utenfor Skandinavia og Norden også fått tilgang til Vikinglotto, med både Estland, Latvia, Litauen og Slovenia som erfarne medlemmer. Det nyeste tilskuddet i «familien» er faktisk Belgia, hvor spillerne fikk tilgang til å kjøpe Vikinglotto-rekker så sent som i 2020. Kanskje litt merkelig at spillet fortsatt heter Vikinglotto når man ser hvilke land som «slipper til», men på en annen side bidrar det til enda større pengepremier, noe mange spillere nok helt sikkert synes er helt ålreit.