Kronesautomaten (kronespillet)

kroneSlik spiller du på kronesautomaten

Det er enkelt å spille på kronesautomaten på nett.

Hva er kronesautomaten?

Kronesautomaten er det klassiske automatspillet som de fleste nordmenn over en viss alder kjenner til! Var du i en butikk i Norge i 1990 eller tidligere har du garantert prøvd på disse fantastiske automatene. Målet var å putte kronestykker på automaten, og “slå kronestykkene” slik at de spratt oppi ett av flere hull eller “lommer”. Dersom kronen gikk igjennom lommen, fikk man utbetalt gevinsten automatisk med en gang.

Klirringen av kronene som falt ned i luken nederst på automaten var legendarisk. Her snakker vi virkelig en automat med sjel! Det er en skam at norske myndigheter har fjernet disse automatene. Man kunne tross alt bare tape noen kronestykker, det var ikke mulig å spille seg fra går og grunn på disse automatene. Dette var den perfekte automaten for den som hadde noen ekstra kronestykker i lommen.

Etter en stund gikk man over til kule-automater, der det ikke lenger var selve kronestykkene man “skjøt” i spillet. 1 kule hadde en verdi på 1 krone. Disse automatene var også flotte, men likevel ikke så utrolige som kronesautomaten.

Gjett om vi savner disse kronespill automatene! Den epoken er nok over, og det er ikke bare det politiske det står på. De var rett og slett for dyre i drift. Det er dessuten utrolig vanskelig å få kjøpt noen av disse automatene, ettersom de fleste har havnet på skraphaugen, med unntak av noen få automater som eies av samlere som nekter å selge de videre, uansett pris. Vi forstår de godt, for disse automatene er et virkelig samlerobjekt, med affeksjonsverdi og som helt sikkert kommer til å øke verdimessig.